Over gemeente Ede

Gemeente Ede is met 32.000 hectare één van de grootste gemeenten van Nederland. Bijna 90% van dit grondoppervlak bestaat uit groen. In de stad Ede en de omringende dorpen wonen ruim 113.000 inwoners.

Ede is dé plek waar economische kennis, wetenschap en innovatie op het gebied van duurzame voeding samenkomen. Een stad voor ambachtelijke streekproducten, smaakvolle ingrediënten en food start-ups. Met dagelijkse kennisuitwisseling tussen bedrijfsleven, onderzoeksinstituten en klein ambacht. Scroll naar beneden voor meer info.

Regio Foodvalley

Uitgroeien tot hét agrofoodcentrum van Europa. Dat is de ambitie van acht gemeenten die regio Foodvalley vormen. Een topregio voor kennis en innovaties op het gebied van gezonde en duurzame voeding.

Ga naar Regio Foodvalley
Impressie WFC

World Food Center (WFC)

Op voormalig kazernetterrein Maurits Zuid komt het World Food Center (WFC). Een levendig stadsgebied, gericht op food. Waar consumenten en professionals ervaren hoe voedsel wordt gemaakt en verspreid.

Ga naar World Food Center
Gebouw van de WUR

Wageningen University&Research

De Wageningen Universiteit & Research (WUR) doet wereldwijd onderzoek naar voedselproductie, levensstijl en gezondheid. Kennis en talent van de WUR zijn voor het Food&Businesspark dichtbij.

Ga naar WUR
Gebouw van de CHE

Kenniscampus Ede

Kenniscampus Ede leidt haar leerlingen en studenten op tot innovatieve professionals in de foodsector. Food, tech en innovatie zijn belangrijke thema’s in het onderwijs op de Kenniscampus.

Ga naar Kenniscampus Ede