Vliegende pizzatassen

Een nieuw distributiecentrum laten ontwikkelen in onzekere tijden is een gewaagde stap. Maar Hendi, één van de grootste leveranciers van keukenapparatuur en keukengereedschap voor de horeca, durft deze stap te nemen.

In de zomer van 2021 gaat Hendi over naar het nieuwe distributiecentrum en kantoor in Ede. Ralf Verschuur, projectleider van het nieuwbouwproject, schuift aan om er alles over te vertellen. “Het is een spannende stap in deze tijd maar een hele logische voor ons. Hendi is nu gevestigd in Rhenen en heeft vijf verschillende magazijnen, daardoor is het logistieke proces onnodig ingewikkeld. Straks gaan we veel tijd en geld besparen omdat het centraal geregeld is en we gaan verdubbelen qua ruimte. Daarnaast hebben we door ons brede assortiment geluk dat de handel nog op 85% doordraait, we zien alleen een verschuiving in de producten. Verkochten we eerst veel chafing dishes (warmhoudbakken voor buffetten), vliegen nu de geïsoleerde bezorgtassen de deur uit en de producten voor de thuiskoks zoals rookapparaatjes.”

Midden in het foodhart

De nieuwe locatie, het Food & Business Park in Ede, is heel bewust gekozen. “We zijn erg verbonden met deze regio, we zitten er al sinds 1934. Dan bouw je een hoop contacten op waarmee samengewerkt wordt zoals met de Technische Unie, Eriks en Oceans 3D print” vertelt Ralf. Een andere belangrijke reden om in de regio te blijven is het personeel. “Onze toppers komen allemaal hier uit de buurt. We willen dat ze ook in de toekomst bij ons blijven werken, zij zijn Hendi! Straks zitten we direct aan de snelweg A12 en is het treinstation Veenendaal-De Klomp op loopafstand. Daarmee hopen we ook meer jong-talent aan te kunnen trekken. Dat is nu lastig omdat we in de middle of nowhere zitten.”

Lees verder...

Dit verhaal komt uit de nieuwsbrief van NEON Food, het netwerk voor en door food ondernemers.

Ga naar de website van NEON Food