Start gronduitgifte Food&Businesspark Ede

Binnenkort starten de werkzaamheden voor het bouwrijp maken van de grond voor het nieuwe bedrijventerrein Food&Businesspark bij De Klomp. Door een uitspraak van de Raad van State vandaag is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden.

“Met de ontwikkeling van het Food & Businesspark beantwoorden wij aan de vraag naar kavels voor voedselproducerende en -verwerkende bedrijven in vooral de zwaardere milieucategorieën,” vertelt wethouder Willemien Vreugdenhil. “Het terrein leent zich bovendien uitstekend voor en voedselgerelateerde activiteiten, zoals verpakkingstechnologie en machinebouw.”

Aanvulling

Het nieuwe bedrijventerrein is een noodzakelijke aanvulling in de KennisAs Ede-Wageningen. “In dit gebied zijn veel internationale onderwijsinstellingen en foodbedrijven gevestigd, zoals Wageningen University and Research, Kenniscampus Ede, NIZO Food Research, TNO en vanaf volgend jaar ook Unilever Foods Innovation Centre. Samen met de overheden werken zij samen aan oplossingen voor één van de grootste uitdagingen van deze tijd: 9 miljard mensen voorzien van gezonde voeding in 2050.” Deze kennisomgeving heeft een aantrekkende werking op voedselproducerende en -verwerkende bedrijven. “Het Food&Businesspark biedt ruimte aan deze bedrijven.”

Raad van State

Tot nu toe kon het bestemmingsplan voor het Food&Businesspark nog niet definitief worden vastgesteld, omdat het bedrijf InfoSupport uit Veenendaal en een omwonende bezwaar tegen het plan hadden aangetekend bij de Raad van State. De Raad van State heeft die bezwaren beoordeeld en geoordeeld dat de gemeente zich terecht op het standpunt heeft gesteld dat er behoefte is aan dit bedrijventerrein.

Hiermee is het bestemmingsplan onherroepelijk vastgesteld. De gemeente start zo snel mogelijk met verkoop van de kavels.