HatchTech Group eerste bedrijf op Food&Businesspark

De HatchTech Group is het eerste bedrijf dat zich vestigt op het nieuwe Food&Businesspark in Ede. CEO Tjitze Meter en wethouder Willemien Vreugdenhil tekenden op dinsdag 10 september de reserveringsovereenkomst.

Het Food& Businesspark wordt een duurzaam bedrijventerrein, gericht op voedsel producerende en verwerkende bedrijven. Willemien Vreugdenhil, wethouder Economie: “De HatchTech Group past helemaal in het profiel van het Food&Businesspark en is een waardevolle aanvulling op het Edese bedrijfsleven.”

Komst HatchTech op Food&Businesspark

De HatchTech Group ontwikkelt op onderzoek gebaseerde producten voor de incubatie en de eerste levensfase van kuikens. Het bedrijf is baanbrekend met nieuwe innovaties zoals geslachtsidentificatie binnen het ei en verticale landbouw. De producten zijn gericht op maximale prestatie, en bevorderen tegelijkertijd duurzaamheid en dierenwelzijn. Foodbedrijven uit meer dan 45 landen gebruiken de producten van HatchTech. Tjitze Meter, CEO van de HatchTech Group licht toe: “De belangrijkste reden voor HatchTech Group om het Food & Business park als nieuwe locatie te kiezen, is dat we ons hierdoor midden in Food Valley vestigen. Dit sluit naadloos aan op onze activiteiten. Wij werken al lange tijd samen met Wageningen Universiteit. Door een eigen research-broederij op de nieuwe locatie, kunnen wij ons onderzoek nog beter uitvoeren en deze samenwerking nog beter vormgeven. Daarnaast zijn de centrale ligging in Nederland en de goede bereikbaarheid over de weg en via het openbaar vervoer erg belangrijk voor onze collega’s, klanten en partners.”

“Duurzaam en transparant”

Paul Hoppe, Manager HatchTech Building: “Het nieuwe gebouw wordt een broedplaats van ideeën. Het is zo opgezet dat onze medewerkers en klanten elkaar makkelijk kunnen ontmoeten. Het wordt een transparante en duurzame werkomgeving.” Het nieuwe gebouw maakt gebruik van zonnepanelen voor de energievoorziening. “Verder willen we warmtepompen en gesloten dieptebronnen inzetten, voor een zo laag mogelijk verbruik van koeling en verwarming. Uiteindelijk willen we naar een ‘smart grid’ oplossing toe werken.”

De werkzaamheden voor de bouw van het nieuwe pand starten naar verwachting begin 2020.